Over ons
Het verhaal van Harold, Joke en bobtail Denver

paw

Ons verhaal

Tot 2004 hebben we de hele wereld afgereisd, we waren echte globetrotters. In datzelfde jaar besloten we ons gezin uit te breiden met onze eerste hond “Mickey”. Helaas is het niet zo gemakkelijk om met een hond de wereld te ontdekken en van de ene plaats naar de andere te vliegen. In onze jaren van reizen hebben we onder andere Oostenrijk, Wales, Schotland, Ierland, Noorwegen en Zweden bezocht. Maar slechts één land gaf ons een heel speciaal gevoel, Oostenrijk, we voelden ons er onmiddellijk thuis. Dat is de reden waarom wij besloten hebben dat Oostenrijk ons nieuwe thuis wordt. In dit land harmonieert alles met de natuur en de rust is vooral gegeven in de Oberpinzgau. Zo’n wandeling in de bergen riep alleen maar ultieme gevoelens van geluk op: Stelt u zich eens voor dat u door een schilderachtig zijdal wandelt, naast u ontspringen talrijke watervallen, koeien grazen en u hoort het getjilp van krekels en het gefluit van marmotten, verder niets. Als je de vallei in wandelt, dringt de geur van vers gemaaid gras je neus binnen en verwarmt de zon je gezicht. Uw viervoeter loopt rond met vlinders en kan zich helemaal uitleven – Het klinkt perfect! Als u denkt dat dit slechts een droom is, bezoek ons en wij zullen u laten zien dat het werkelijkheid wordt in het Stubachtal.

Joke:

“Wij zijn Harold en Joke Jansen, afkomstig uit Ede in Nederland. We ontmoetten elkaar in 1989 als collega’s bij onze lokale bank (Rabobank) in Ede. En zoals elk goed liefdesverhaal, duurde het niet eeuwig voor we een koppel werden. In 1993 trouwden we en tot dan had ik nog nooit gereisd of gevlogen. Onze huwelijksreis naar Florida opende niet alleen mijn ogen, maar opende ook een hele nieuwe wereld voor me. Toen het vliegtuig landde, zag ik de palmbomen door het raam. Ik werd op slag verliefd op reizen, de wereld is gewoon veel te mooi. Harold wilde altijd al de grote wereld intrekken en emigreren, maar ik daarentegen wilde mijn ouders niet achterlaten. Toen mijn moeder in 1999 stierf, kon of wilde ik mijn vader niet alleen laten”.

Harold:

“Dus Nederland blijft ons honk. Tot 2004 maken we een paar keer per jaar regelmatig overzeese reizen. En elke keer als we met onze hond Denver naar Oostenrijk gaan, merken we dat gezellige hondvriendelijke Ferienwohnungen met extra services erg lastig te vinden zijn. Daarnaast merken we dat we Nederland inmiddels zo vol vinden. Een baan heb je tegenwoordig ook niet meer voor het leven. Deze dingen opgeteld zijn we op het idee gekomen om hond(&)vriendelijke Ferienwohnungen in Oostenrijk aan te bieden. Daarbij bieden we de honden van onze gasten aan, om een heerlijke wandeling met ons te maken als hun baasjes er een keer niet aan toe komen.

Joke:

“Als controller heeft Harold de financiële kant van onze droom prima op orde. En ik werkte sinds 2005 naast mijn administratieve baan als zelfstandig ondernemer als verkooppunt voor een aantal hoogwaardige versvleesvoedingen voor honden en katten in Ede en omgeving”.

Harold:

“In de afgelopen jaren hebben wij deelgenomen aan verschillende cursussen voor het runnen van ons gastenverblijf. Deze leerzame uren hebben ons geleerd dat vriendelijkheid en respect voor ons bijzonder belangrijk zijn en dat dit de waarden zijn die wij belichamen en waarmee wij ons onderscheiden. Helaas is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend, zelfs niet op vakantie. En dat, hoewel een glimlach en wederzijds respect het leven voor iedereen een beetje aangenamer maken”.

Joke:

“Daarom staan hond(&)vriendelijkheid bij onze Ferienwohnungen centraal. Onze gezellige en thematisch ingerichte appartementen zijn ideaal voor mensen met honden, of het nu gaat om gezinnen met kinderen (vanaf 12 jaar), stellen of een groep vrienden, iedereen is hier welkom.
Ons Alpenhaus biedt een breed scala aan diensten voor uw perfecte vakantie, bijvoorbeeld de uitlaatservice, een Stube (dat is een gezellige kamer in Oostenrijk) met een jukebox, pooltafel en een zithoek met een groot scherm TV.
Wij willen dat onze gasten bij aankomst meteen kunnen ontspannen na hun lange reis en wij zorgen ervoor dat de bedden opgemaakt zijn bij aankomst”.

paw

Wil je onze droom van dichtbij meemaken?

We houden van ons nieuwe thuis en willen onze ervaringen met u delen. Ervaar de rust van de natuur en geniet van een paar ontspannen dagen met uw hond(en). Wij heten u van harte welkom en wensen u een heerlijk verblijf bij ons in Alpenhaus Denver: dé vakantiewoningen in Oostenrijk voor Hond(&)vriendelijkheid.